Sports Festival 2019 a debutat joi cu o super-paradă cu peste 2000 de oameni defilând pe arterele Clujului, de la Operă până la scena amplasată între Sala Polivalentă și Cluj Arena, locul unde, duminică seară, s-a tras cortina cu un concert marca Irina Rhymes, îmbinând pe parcursul celor patru zile elemente de sport de masă, de inițiere, sport de performanță, de business sportiv și de agrement.
Patrick Ciorcilă, unul dintre fondatorii proiectului care își propune promovarea unui stil de viață sănătos, dar și apropierea cât mai mult a oamenilor de fenomenul sportiv, trage linie mulțumit după a doua ediție de Sports Festival.
„Am plusat foarte mult la partea de festival în sine, nu doar la meciurile demo. Anul trecut a fost pus foarte mult accent pe demonstrative. Brandul era la început, am avut puțin timp să promovăm. Anul acesta, am fost foarte plăcut surprins că lumea a rezonat foarte mult cu partea de festival. A fost exact ceea ce ne-am dorit, să punem accent pe festivalul în sine, pe faptul că am avut 40 de sporturi”, spune fostul tenismen, în vârstă de 22 de ani.
9.000 de oameni au privit meciul de tenis demonstrativ susținut de Simona Halep, Marius Copil, Daniela Hantuchova, Fabio Fognini, Andrei Pavel și Darren Cahill, sâmbătă, de la ora 18:00, în BT Arena.
150 de oameni au lucrat la organizarea Sports Festival
100 de voluntari au pus umărul la evenimentul desfășurat în Parcul Central din Cluj, BT Arena și împrejurimile Cluj Arena
„Conceptul e foarte simplu”
Unul dintre punctele de atracție ale festivalului a fost reprezentat de turnul de airbag jump, care le-a permis tuturor să încerce adrenalina unui salt în salteaua gonflabilă, de la 16 m.
„Conceptul festivalului e foarte simplu. Intri pe site, te înregistrezi, declari că ești apt medical, primești o brățară și participi gratuit. Acest concept e unic în lume. Multe personalități ne-au vizitat, Ciprian Marica, Camelia Potec, Cătălina Ponor, pe lângă Halep și Cahill. Meciul de tenis a fost exact cum ne-am dorit noi, peste așteptări„, spune Patrick Ciorcilă.
E-motorbike stunt cu Chris Pfeiffer: multiplu campion mondial, 35 de ani de activitate, 20 de ani la „profi” #sportsfestival #cluj pic.twitter.com/5aTN9C7yiY — Cezara (@rnmscbj) June 17, 2019
E-motorbike stunt cu Chris Pfeiffer: multiplu campion mondial, 35 de ani de activitate, 20 de ani la „profi” #sportsfestival #cluj pic.twitter.com/5aTN9C7yiY
— Cezara (@rnmscbj) June 17, 2019
Sports Talks și MasterClass by Darren Cahill, business și sport mână în mână
„Faptul că am reușit să îl aducem pe Darren a fost ceva enorm, la cât de popular este el acum. Am pus domeniul de business, alături de cel de sport, pentru că nu în fiecare zi te poți întâlni cu asta. Și oamenii de afaceri sunt interesați să afle ceva de la niște sportivi foarte mari„.
MasterClass-ul a avut un public-target clar, accesul fiind făcut pe bază de invitații – antrenori, sportivi, președinți de federații, președinți de cluburi, oameni deja implicați în fenomenul sportiv, care au avut prilejul de a interacționa cu antrenorul care a dus trei sportivi pe primul loc în tenis, în contexte diferite: Lleyton Hewitt (cel mai tânăr #1 ATP), Andre Agassi (cel mai vârstnic #1 ATP) și Simona Halep (marcând tranziția spre WTA).
Festivalul a avut un buget de peste un milion de dolari, cu investiții ridicate la nivel de infrastructură și elemente de festival exterioare demonstrativelor. Organizatorii vorbesc despre o creștere de 20% față de bugetul din 2018. „Ne-a surprins plăcut faptul că niște campioni precum Ciprian Maric sunt atât de dispuși să vină și să stea cu noi trei zile. Ciprian a și alergat, duminică, crossul de 5 km, a dat premiile. I-a plăcut și s-a simțit ca în vacanță”, punctează Patrick Ciorcilă.
Imaginea zilei de duminică la Sports Festival vine de la show-ul ecvestru.
Provocarea cea mai mare la Sports Festival 2019
„Să găsim înlocuitoare pentru Flavia Pennetta, cea care ar fi trebuit inițial să joace alături de soțul ei, Fabio Fognini. Am fost surprinși. Știam că ea nu va mai activa în WTA, ea a spus însă, recent, că ar fi dorit să se reapuce. Reluase antrenamentele cu ținta Wimbledon, dar s-a accidentat și a trebuit să se opereze. A fost o provocare, într-un timp foarte scurt, să găsim o înlocuitoare de nivelul ei.
Am ajuns la Daniela Hatuchova, din vorbă în vorbă, prin contactele lui Fabio. Am discutat cu impresarul lui, ne-a făcut niște sugestii. Am avut pe masă 7-8 nume, care au picat însă pentru că jucătoarele erau înscrise la Eastbourne și la turneele pregătitoare pentru Wimbledon, iar regulamentul WTA nu-ți permite ca, dacă renunți la un turneu la care ești înscris, să joci demonstrativ. Dacă renunți, te retragi și participi la demonstrativ, sunt amenzi de 100.000 de dolari. Hantuchova, retrasă, nu a avut această problemă, arată foarte bine și este la același nivel cu Flavia, dacă nu chiar peste. Eu am avut mari emoții acolo, dar mă bucur că am păstrat ștacheta sus„, spune Patrick Ciorcilă.
Planurile Sports Festival pentru 2020 încep de la echipă
Clujul este un adevărat fief al festivalurilor, de la Festivalul Internațional de Film, la Untold, Electric Castle și zeci de alte evenimente speciale de același tip, dar cu mai puțină notorietate.
„Trebuie să progresăm, suntem abia la a doua ediție. Ne uităm, de exemplu, la TIFF, care este la a 18-a ediție și este un eveniment enorm. Știm deja că și la anul festivalul va fi tot în iunie, începem, ca echipă, să facem planuri. Sper să reușim să facem totul mult mai din timp și să fie mai mulți oameni în echipă care să aibă sarcini mai bine conturate. Echipa de acum este minunată, avem oameni foarte buni, competenți în fiecare departament, dar suntem la început și noi ajungem să facem mai multe lucruri, extra, ceea ce e greu. Evident, așa e un business la început, dar ne propunem să plusăm la capitolul acesta, de resurse umane și suntem ok„, trage linie Patrick Ciorcilă.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER